"Abban vagyunk szabadok, amiben kontrollált formában válunk alkalmassá arra,
hogy az adottságainkat, készségeinket megéljük."

2010. november 28., vasárnap

Muswell Hill

Nos, a mai bejegyzees uujdonsaaga az eekezetlenseeg lesz. A torteenet azonban koraabbrool kezdoodik, haat most csak elneezeest az esetleges iiraas okozta keenyelmetlenseegekert, s haladjunk nagyjabool sorjaban.

A legutoobbi tudoosiitaas oota ismeet sokat fordult a vilaag. Elooszor is, elkoltoztunk. Baar keet napig uugy tuunt, hajleektalanok leszunk, veegul az elet ismeet hozta a megoldaast. Carly egyik vendeege mikor meghallotta az esetet, kozolte, hogy az eedesapja most koltozott el egy uuj lakaasba, megurult a koraabbi csalaadi rezidencia, eeppen aaruljaak, de akkor addig nem adjaak el, uugyhogy beereljuk csak ki annyieert, amennyieert eddig beereltuk a koraabbit, s akkor koltozzunk egy hoonapra Muswell Hill-be. Rovidesen keesziitek majd egy videot, bemutatni, hol, hogyan is eelunk most ideiglenesen, de legyen egyeloore annyi errool, hogy nagyon szeep, hangulatos, karakteres lakaas, vaskaalyhaaval, kandallooval, oreg bojlerrel, gyonyoruu kilaataassal, a negyedik emeleten, London egyik egeeszen elookeloo negyedeeben.


S, hogy miert egy hoonap? Ugyanis meg mieloott nagy hirtelen lerovidiitetteek volna a Holloway Road-on tolthetoo felmondaasi idoonket, mar megtalaaltuk, s letettuk a foglaloot a leendoo sajaat beerlemeenyunkre, egy 4 haalooszobas + nappalis, keet furdooszobaas, kulon mellekhelyseeges, elool-haatul kiskertes hazra, Bounds Green-ben. Ami maar joocskaan messzebb van a kozponttool, de a metro meeg mindig joo megoldaas, s a helyi aallomaastol kb. 5 percre, egy csendes utcaacskaba koltozunk. Azonban csak december 15/16-aan vehetjuk birtokba.


Aznap, mikor letettuk a foglaloot, derult ki, hogy Maria, Paulo paarja nem egyezik bele, hogy tovaabb maradjunk Holloway Road-on, iigy nem sokaaig orulhettunk a kozelgoo uj megoldaasnak, mert uugy tuunt addig nem tudjuk, mi lesz velunk. Volt egy hetunk, hogy megoldjuk a kikoltozest. Vegul ez let beloole.

Amioota itt vagyunk een a nagyszobaaban eelek, a fekhelyem a fal menteen keet fotel aarnyekaaban egy matracaagy. A heeten pedig kiproobaalhattuk, milyen melegviiz neelkul az eelet majdnem 2 napig. De maar ezen is tuul vagyunk. Legalabb hasznosiithattam a hajdanaan Balatonakarattyaan a csaladi telken betaniitott, majd elsajaatiitott melegiitett vizes-kancsoos furdeesi technikaat. Meeg joo, hogy itt is van egy zuhanyzoos, s egy kaadas furdooszobaank.


Kozben veegre regisztraaltam a helyi haaziorvosnaal, s elkuldtem az “UK apeh”-nek a magaanvaallalkozoosaag miatt esedeekes TB fizetees moodosiitaasaanak igeenyeet. Most maar jelentkezhetek itt EU eu kaartyaaeert, s veegre nem fogok 2 orszaagban TB-t fizetni.


Az unnepek kozott nincs munka, derult ki peenteken, iigy december 23 – januar 2. kozott szabad leszek, igaz “keresetlen”. De lesz mit tenni az uuj haazban is, amit egybool az elejeen peeldaaul kifestunk, no meg vaarnak az aallaasjelentkezeesek, s a tovaabbtanulaas keerdeeseevel is less idoom foglalkozni. Valamint szeretneem meglaatogatni Blackman-eeket Cottenham-ben. Uugyhogy lesz mivel kitolteni a szabadnapokat. Csak paar szoo Blackman-eekrol (aki nem tudnaa, a csalaad, akikkel 2002-2003 kozott eeltem Cambridgeshire-ben): Laurie maar 18 eeves, tovaabbra is igen jooeszuu, s nevesebbneel nevesebb egyetemekre adta eeppen le a jelentkezeeseet Tortenelem szakra. York maar fel is vennee. Az idoo szalad.


Kicsit meeg visszakanyarodneek a koltozeeshez. Nem volt egyszeruu paraadee. Veegul egy teherautoot beereltunk, mindenunket hoztuk magunkkal ide, iigy peeldaaul a foteleinket is, igen, a 4. emeletre, lift neelkul, nagy belmagassaaguu impozaans eepulet, tobb, mint 100 leepcsoofok. A koltozees kb. 4 oraankba kerult. S leenyegeeben csak Nagia, Joel ees een tudtunk reeszt venni benne, mivel Chris-nek egyetem volt, Carly dolgozott, a teherautoo sofoor csak vezetett, s a magyar (!) plusz egy pakkoloo sraac leenyegeeben a teherautooban valoo rendezkedeessel volt elfoglalva. 2 ooraat tervezett Joel, veegul 3 ooraat kellett kifizetni a fuvarnak, lepakkoltak a teherautoorool, s tovatuuntek, iigy a 4 emelet csak rank vaart. Szeep nap volt, nem kellett altatni.


A muult heetveegeen egyutteeleesen (lelkigyakorlat) voltunk a kozosseeggel Welwyn Garden City-ben egy Focolare kozosseegi haazban. Jool esett, kikapcsolt, feltoltott, adott.


Ami a kovetkezoo heteket illeti, a kerekezees eleeg izgalmas kihiivaas ebben az idooben, de szerencseere annyira azeert nem katasztroofaalis, s teelviiz idejeen a kereset is jobb, uugyhogy legalaabb inspiraalja az embert. De az uuj munka kereseese nem napoloodott, tehaat summa summarum, keresek. (lehetneek ideiglenesen karaacsonyi postai szortiirozoo is)


Sajnos a heeten a laptopom felmondta a szolgaalatot. Tehaat szerviiz, vagy uuj geep, meeg nem lehet tudni. De ennek kovetkezmeenye ez a kissee rejtjelesre sikeredett bejegyzees is, mivel Nagia poot laptopjaat hasznaalom, ami angolul ees gorogul egeeszen hasznos, de a magyarral akadnak probleemaai. A jelenlegi lakaas hiaanyossaga pedig – a mosogeep melett, ami miatt most maar azt is tudom, milyenek a nyilvaanos mosodaak; szoorakoztatoo, de nem eeppen kifizetoodoo – az internet-telenseeg. Egy koodolatlan csatornaan loogunk mindannyian, valoosziinuuleg tobbed magunkkal, iigy a rendszer kiszaamiithatatlan, de legalaabb van valami.


Alig vaarjuk maar, hogy birtokba vehessuk az uuj haazunkat, sajaat taagas szobaakkal, 2 mosoogeeppel, hipersebesseguu internettel :)


Szombat eejjel kicsit kikapcsoloodtunk veegre. Elmentunk, megneeztuk magunknak az egyik kozeli, Highgate-ben talaalhatoo szoorakozoohelyet. Nagyon joo zene, remek hangulat, taanc ees cider. S mivel a leendoo haaztool is csak 20-30 percre lesz, valoosziinuuleg laatnak meeg minket. Paar napra Nagia unokatestveere, Nyah (a kiejtees mindkettoo esetben azonos, ejtsd: Naja) is csatlakozott szereeny kompaaniaankhoz, iigy legalaabb veegre ismeet taancolhattam egy joot :)


Minden a legnagyobb rendben, maar ha tudjuk, mi is a rend :) Az eelet tovaabbra is akkor szeep, ha zajlik. Itt az Advent, itt a December, s a helyi vaasaarlaasi oorulet ellen aktivistaak eroofesziiteesei eredmeenyekeent sikerult annyit eleerni, hogy ne “Karaacsonyi”-nak, hanem amolyan “Teeli Vaasaar”-nak neveztesseek ez a dili, ami Londonra kulonosen is oly jellemzoo.


Mindenkinek boldog Telet, szeep keeszuletet, sok locsoloot, csokinyulat, saarga csibeeket ees lila mikulaasokat, krampuszos szaanokat, fluoreszkaalo kisjeezusokat jaaszolban, s mindent, amitool a kedvetek csak meeg jobb lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése