"Abban vagyunk szabadok, amiben kontrollált formában válunk alkalmassá arra,
hogy az adottságainkat, készségeinket megéljük."

2010. június 2., szerda

Itt nem szokás...

Ma nem akartam bejelentkezni, de mégis. Ugyanis egy röpke sztorit el kell mesélnem.
Eddig is tudtam, hogy itt nem igazán szokás bliccelni a tömegközlekedésen. Nem beszélve arról, hogy a double-decker (emeletes) buszokon csak az első ajtónál lehet felszállni, s csak, ha becsipogtattad a jegyedet/Oyster-edet, csak akkor tudsz túlhaladni a sofőrön. No de én egy új fajta Mercedes, alacsony padlós busszal járok, mivel a 29-es járat ilyen. Azon nincs ez a megkötés, mindhárom ajtónál felszállhatsz, de van mindenhol csipogó, úgyhogy a saját érdekedben, érvényesítesz. Amúgy egy buszút GBP 1.20, vagyis kb. 400 Ft. Na most. Itt nincs soha ellenőr, DE! Ma megtapasztaltam, milyen, ha ellenőrzés van. Hát, nem volt semmi. A busz megállt az egyik már külvárosi állomásnál, én éppen békésen hallgattam a Buddha Bar egyik nyugodt számát, a forgóban állva, amikor észrevettem, hogy egy-két utas tényleg rémült fejjel, mint az egér a ketrecben elkezd rohangálni, az egyik csipogót keresve, a másik megpróbálni kétségbeesve leszállni. De addigra már késő volt. Egyetlen srácnak sikerült még időben csipognia, de ő még az egész esemény után 3 pervvel is láthatóan fibrillált, gondolom az adrenalinja kissé felszökött. De voltak, akik nem jártak ilyen jól. Aki későn reagált, s láthatóan csak a felszállása után jóval, a razzia miatt csipogtatott, azt elővették. Aztán másokat leszállítottak, stb. No de: szóval az esemény kőkemény razzia valóban. A busz megáll. Felszáll vagy 10 ellenőr, busz előtt 8-10 Transport Police Officer (Tömegközlekedési Rendőrség, bizony), valamint állítólag többnyire Home Office Officer is van velük, aki tulajdonképpen olyan belügyminiszteri állami alkalmazott, aki akár azonnal kitoloncoltathat pl. egy illegális bevándorlót... csak, mert elkapták a buszon, mivel éppen nem volt jegye. Ez a pech!
Szóval jönnek, kártyaleolvasóval, ellenőrzik az Oyster-eket és jegyeket pikk-pakk. Kb. 5 percig a busz konkrétan áll. A rendőrök rendesen felszerelve.
Hát, nem volt semmi. Aztán miután leszedték a lógókat, akik szinte maguktól inkább a karjaikba futnak, s csak az ül nyugodtan, aki rendben van, mert amúgy sincs kecmec, ha elkaptak, a főmufti jelez, hogy a busz mehet, az ajtó bezárul, s vége az előadásnak. Döbbenetes. "Scary" :)

Valamint még annyi, hogy már alig várom, holnap első videóbeszélgetés Börniékkel! A gyerekekkel!! :) Orsáékkal kép nélkül már tudtam beszélgetni egy kicsit. De most jöhet a folytatás! :)

Ma megtudtam, hogy az első 2 heti fizetésem egy fajta depozit, letétként a cégnél marad felmondásig. Nehogy ellopjam az egyik bár asztalt! Egyébként pedig a fizetésemet 2 hetente fogom kapni.
Viszont az is kiderült, hogy mint pultos, nekem is jár amolyan borravaló, kiszámolva, szerződésben rögzítve, egy egység minden műszakért, amit ledolgozom. Ezt pedig hetente készpénzben kapom! Ez jó hír, sőt nagyszerű.

Ma volt egy meeting, ahol az új menü új szereplőit egyeztettük, mi, hogyan készül, mi kerül bele, hogy' nézzen ki. Managerek, pincérek, pultosok. Na, gyorsan készítettem egy-két képet. Asztalon ételek példának, körülötte a kollégák. Két nap pihenő következik!


S még annyit, itt is él, ne ítélj elsőre! Kezd alakulni a brigád, akikkel szívesen dolgozom. Visszatért a szabijáról egy manager, akit láttam a minap, beköszönt a kávézóba, s gondoltam, ő aztán egy öntelt csajszi lesz... nos, ma vele dolgoztam. Hát, pozitív csalódás. Dolgozó manager, normális hozzáállással! :)
Jóccakát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése