"Abban vagyunk szabadok, amiben kontrollált formában válunk alkalmassá arra,
hogy az adottságainkat, készségeinket megéljük."

2010. május 25., kedd

Nagyokat lépve előre

Az elmúlt napok nagyon tartalmasak és eredményesek voltak - bár be kell valljam, most fáradt is vagyok. Ezért nem leszek "annyira bőbeszédű". De sok a mesélni való, úgyhogy összefoglalom. Tehát: ma volt a második napom a Balans-ben, ami már egy fokkal talán eredményesebbnek mondható, mint a tegnap :)
A helyzet az, hogy ma este és holnap délelőtt még egy rakás dolgot kell tanulnom, hogy holnap délutánra - mivel holnap 18-00 között dolgozom majd - már jártasabb legyek a koktélok terén is.
Ugyanis Bar Staff lettem a Balans-ben, ami azt kell, hogy mondjam, elsőre több, mint jó. A kávézó pultjában vagyok - eddig, ha jól írom Florens-szel, aki egy román srác, de nagyon szerencsém van vele, mert egy nagyon jóindulatú srác. Nagyon dolgozunk. Ha most nem is írom le részletesen, mit csinálunk, majd ígérem, adagolom. De most csak annyit, hogy salátáktól kezdve, üdítők és sörök (csak üvegesek), különböző kávék - köszi Kati! :) , bár még tanulom, de egészen jól megy - és olykor sütemények szervírozása a feladat a pincér számára. Tehát, hogy csak ki kelljen vinni. Ezen kívül van mögöttünk még egy kis konyha, ahol egy chef készíti a meleg részét az ételeknek. De mivel a kávézó az utcában található szintén Balans nevű nagy étteremhez tartozik, sok dolgot onnan kell elhozni, feltölteni a hűtőket, mosogatni, rendezkedni...
Ma délelőttig azt hittem, ma egy újabb dologra kell rájönnöm, s kiderül, hogy még a többi hülyeségemen túl hiperaktív is vagyok igazából, de mostanra már azért érzem, hogy azért pörögni valóban tudok, de vannak határaim. Sebaj, azért jobb ez így :)
A társaság nem rossz, többnyire románok, egy-két lengyel, egy-két magyar - na velük még nem is találkoztam -, valamint néhány távol-keleti és más színesbőrű - utóbbiak a chef-ek, váltott műszakban. Talán most erről ennyit. Szeretem, egyáltalán nem rossz, s tényleg mindig van mit csinálni. A hely pedig ismert és elismert, úgyhogy mindenképpen jó hely tapasztalatszerzésre, sőt. Ami a negatív része, hogy ma közölte Anca - román manager hölgy -, hogy főleg a hétvégék miatt kellettem, úgyhogy most az Arjana-nál kapott munka meginogni látszik, de egyértelmű, hogy azt fogom inkább feladni, s keresni inkább egy másik helyet még a hétköznapok nagyobb részére, mivel így a hétköznapokra csak kb. 8 óra fog jutni, mivel rész-munkaidős vagyok, így ők csak 24 órára tudnak beosztani. Tehát ez azt jelenti, hogy azért majd keresgélek még tovább egy további helyért.

Viszont! Ami egy óriási eredmény! A tegnapi napon visszamentem reggel munka előtt még a Barclays-hoz, s képzeljétek el, végül sikerült, nem tudom igazából hogyan, mert gyakorlatilag tényleg lehetetlen, de NYITOTTAK NEKEM angol BANKSZÁMLÁT!!!! Tehát van, tehát mehet a fizetés, jó vagyok már bárhol, a lakcímem igazolható lesz a bankszámlakivonattal, stb. Elképesztő. Végül elkérték majdnem az összes magyarországi bankszámlakivonatomat, de a lényeg, hogy végül elfogatták hazai lakcím igazolásnak - igaz, hogy nem a jelenlegi állandóról, de kit érdekel, a lényeg, hogy átment.
Azért általánosan közlöm, hogy CSAK a Barclays-nál tudtam elintézni, az összes többi, még a nagyok is elutasították, csak itteni "Proof of Address" lett volna jó, ami ugye bajos, hiszen nincs a nevemen itt semmi közüzemi stb. De azt mondta a bank, hogy ha 3 hónapon belül érkeztem, akkor még elfogadják a hazai címet. Nem voltak benne biztosak, ezért tartott több napig a töprengésük, de végül elintézve!! Ez azért jó érzés.
Azt hiszem, ma nem írok többet, tényleg fáradt is vagyok, még tanulni kell a menüt is - főleg a koktélokat -, úgyhogy robogok, vagy inkább pöfögök tovább.
Ja, s tegnap vettem végre ágynemű garnitúrát - mármint takarót és párnát, úgyhogy vége a hálózsákos napoknak!! :)
Éljen a lehetőségek rengetege! Ha megkapom a munkaigazolásomat, jöhet a "munkaügyi hivatal", ahol regisztrálnom kell, holnap intézem a jogosítvány cserét - angolra, amihez az eredetit postázni kell (itt minden postán keresztül zajlik), majd az újjal visszaküldik, szóval maradtak még teendők, de minden zajlik legalább!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése