"Abban vagyunk szabadok, amiben kontrollált formában válunk alkalmassá arra,
hogy az adottságainkat, készségeinket megéljük."

2010. május 30., vasárnap

Utazás van, VOLT, lesz

Tegnap megvettem a következő jegyeimet:
- VOLT Fesztivál, napi belépők, július 2. és 3. napokra (péntek és szombat),
- egy Easyjet jegyet Gatwick-től Bécsig, július 1. hajnalra,
- valamint egy MALÉV jegyet Budapest-Gatwick irányra, július 6. kora reggelre.

Ez azt jelenti, hogy utazom. Most még keresgélek, mi a legjobb, legegyszerűbb és legolcsóbb lehetőség Bécsből Sopronba menni, közben intézem ottanra a három éjszakás szállásomat, s aztán vasárnap felutazom Budára! :) Hadd lássam a kis családomat egy kicsit! (no meg hadd hozzak el még egy-két dolgot, ami jól jöhet, és nem fért be első körre :) )
Tehát alakul a nyár.
Azt hiszem, említettem, hogy a héten 37 óra munka vár már rám a Balans-ban, ami nem rossz. Adrian pedig gondolkodik, hogy ott hagyja a helyet 3 év után, ha pedig így lesz, akkor aztán nekem is lesz mit csinálnom!
Tegnap megkapta az ELSŐ fizetésemet Ariana-tól, 40 font, plusz a másik kettő felszolgáló lánnyal való osztozás után, kb. 5 font borravaló!!! Ma pedig már nem volt munka, kimenőt kaptam, mivel itt hétfőn Bank Holiday lesz (vagyis egy általánosnak mondható hétfői munkaszüneti nap, amikor szerintem mindenki dolgozik, csak az eredeti angolok nem :) ). S mindehhez hosszú-hosszú idő után még az időjárás is angolosra fordult tegnapra, ezért aztán az emberek vagy már elutaztak hosszú-hétvégézni, vagy nem nagyon tolták ki az orrukat az otthonukból. Ariana állítása szerint még soha nem látott ilyen kisforgalmú szombatot a kávézóban, ezért aztán a mai napra egészen unalmas napot prognosztizált, tehát ahhoz nem kellett annyi munkás kéz. Így aztán ma végre kicsit összeszedem magam, netezek, pihenek. Jól esik.
A jövő héten remélem, beindul a Home Office ügyintézés, hogy végre legálisan munkaviszonyba kerüljek, legyen rendesen National Insurance számom (ami egyben adózáshoz és társadalombiztosításhoz is szükséges regisztrációs szám, amolyan 2in1 TAJ és Adószám). Ehhez kell még a cégtől igazoló levél, s akkor mehetek intézkedni.
A fizetésemet állítólag csak 3 hét után kapom összevonva majd. De ezt még holnap meg kell tudnom Anca-tól (ő a fő manager a kávézóban).
Egyébként pedig két hetente kapok majd fizetés, a számlámra, amihez MEGÉRKEZETT a szép új bankkártyám :)
Tegnap voltam eucharisztián is. Ismét jól esett, különösen, hogy Szent Ignác ünnepe van, s vele kapcsolatban begyűjtöttem az aktuális szórólapot. Szokás szerint, a helyi plébánosok itt általában szórólap formában minden vasárnapra készítenek egy gondolatot (A5, vagy A4 méreten 1-2 oldal), s a bejáratnál begyűjthető. Jó, amolyan kis esszencia az aktuális hétvégére.
A közösségesdinek még mindig időt kell adnom. Valóban nem tűnnek túl érdeklődőnek :)
De addig is élvezem a szombatokat.
Szép napot Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése