"Abban vagyunk szabadok, amiben kontrollált formában válunk alkalmassá arra,
hogy az adottságainkat, készségeinket megéljük."

2010. május 27., csütörtök

Újabb "Shot" a komfortérzetemnek

Tegnap este teljesítettem az első 6pm - 0am "shift"-et, vagyis egy 6 órás műszakot. És élveztem! Már napközben elkezdtem tanulni a koktélok készítési módját, no meg átírtam egy kis füzetbe - ahogy fel volt adva feladatként - az eddig tanultakat az összes ételről és italról, amik a repertoáron szerepelnek. Tehát az este jól sikerült. Most Adrian-nal, egy 23 éves lengyel sráccal voltam a pultban. Ő a legrégebbi motoros a kávézóban, már 3 éve itt van.
Az események végtelenjében nem feledkezhetek meg egy roppant jelentéktelennek tűnő, ám számomra, mint tudjuk, nagy jelentőséggel bíró apróságról, miszerint tegnap reggel leugrottam az Argos-ba, amiből egy éppen itt van szembe velünk - amit mindig is úgy szerettem, ugye, éljen a kopott világoskék trapézfarmerem :) -, s megvettem a ház új ruhaszárítóját!!! Úgyhogy végre mostam!!! :) Tehát a komfort tovább javult.
Tárgyalásokat indítottam Paulo-val, hogy lássuk be, sokért bérelem a szobát, viszonyítva a környéki árakhoz. Abban maradtunk, hogy egy hónap leteltével egyeztetünk, mert valóban az árakat egyelőre csak belőtte, hiszen még nem ismerjük a ház fogyasztását. Tehát remélhetőleg akár 20 fonttal is csökkenhet a heti kiadásom...

Még egy kicsit visszakanyarodva a szombatra ( :) ). Az eucharisztia. Azért is írtam be a bevezetőhöz a Szentlélekről szóló részt, mert a pap nagyon jókat mondott. Kifejezetten a gyümölcsökről szóló rész volt elgondolkoztató. Természetesen nem jegyzeteltem, a részlet a magyar katolikus egyház honlapjáról van kiemelve, de mindenképpen lényegre törő. Engem ezek fogtam meg.
Egyébként a leendő közösségemet pénteken ismerem majd meg, este 8-kor. A helyi 5.közösség, s majdnem ott tartanak, mint mi a 6-al, de még nem egészen :) Így egy olyan szakasznál kapcsolódom, amikor egyébként is érzékenyebb egy közösség :) De hát, ez van, reméljük, sikeres lesz a találkozás. Egyébként a pünkösdi eucharisztia nagyon megfogott. A dalokat, csak le kellett fordítanom, a helyi közösség éppen annyira színes, mint nálunk, talán nincsenek annyian (!!!!), s talán egy kissé több az eltérő bőrszín, de még ez sem teszi színesebbé, mert egyszerűen olyan családias, olyan ismert közegnek tűnő, csak úgy, mintha a Gellértben lennék :)
Már majdnem éjfél volt, mire vége lett a sok olvasmánnyal együtt, de ők eleve 8.30pm -re hirdetik, s még ahhoz késnek jócskán!! :)

Minden halad tovább, én is, ma ismét éjszakázom, aztán holnap szabad vagyok. Szombaton és vasárnap még Arjana-nál dolgozom, aztán jövő héttől már főleg Balans, valamint keresgélés max. 2 hétköznapra, kb. 2 műszak még valahol, part-time.
De tegnap kiderült, hogy a jövő hétre már 37 órám van!!! :) (remélem, talán tényleg elégedettek velem.) :)

2 megjegyzés:

  1. csak azért, mert látom senki nem jegyez meg semmit...
    tiszta olyan vagy, mint egy Gerald Durrell könyv ezzel a sok emberrel meg névvel... állatok nincsenek? :)

    VálaszTörlés
  2. Olyan jó olvasni a soraidat...
    Rég "hallottalak" ilyen optimistán és pozitívan... :-)

    VálaszTörlés